vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTImaginile dezastrului găsit în spitalele botoșănene de comisarii de la Protecția Comsumatorilor...

Imaginile dezastrului găsit în spitalele botoșănene de comisarii de la Protecția Comsumatorilor (galerie foto – video)

Dezastru în spitale găsit de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

De ieri, comisarii ANPC din întreaga țară au demarat o amplă acțiune tematică națională de control privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, prestate în cadrul unităților spitalicești. Sunt controlate spitalele din toate cele 41 de județe, inclusiv din Municipiul București, comisarii ANPC verificând condițiile de cazare, igienă și alimentație din spitale. „Având în vedere numărul mare de sesizări privind inclusiv condițiile de cazare și alimentație în unitățile spitalicești așa cum sunt decontate către Casele de Sănătate, ca și «cazări pacienți», respectiv «alimentație pacienți», astăzi și mâine (n.r. – joi și vineri) desfășurăm o tematică de control, în sensul că verificăm aspectele privind existența și aspectul saltelelor, lenjeriilor, pernelor, pilotelor, cantinelor, depozitării alimentelor, precum și a existenței și funcționării grupurilor sanitare și tot ceea ce ține de prestarea unui serviciu în conformitate cu normele europene”, a declarat președintele ANPC, liberalul botoșănean Eduardt Cozminschi.

Dis de dimineață, echipele de control ale ANPC au descins la Secția Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”. Aceștia au fost însoțiți de conducerea spitalului, în speță managerul Livia Mihalache, fost medic și director al respectivei secții, și directorul economică a spitalului, Cristina Ungureanu.

Condițiile găsite aici i-au lăsat perplecși pe comisarii, în sensul că au descoperit în zona blocului alimentar frigidere ruginite și foarte vechi, uși și geamuri cu vopseaua scorojită. De asemenea au fost găsite uși de plastic montate și în jurul cărora nu a mai fost refăcută zidăria sau uși de lemn fără clanțe și mânere. Probleme au fost găsite și la grupurile sanitare și saloanele care aveau tâmplăria geamurilor și ușilor vopsită de ani de zile și acum învechită și obosită de trecerea timpului. De asemenea, în zonele de așteptare canapelele și scaunele sunt vechi și rupte, iar pardoseala din mozaic este crăpată.

Probleme mari au fost găsite și în blocul alimentar, mai exact în zona frigorifică a Spitalului „Mavromati”. Aici au fost găsite spații necorespunzătoare, neigienizate, cu faianța căzută de pe pereți. Ustensilele de bucătărie erau vechi și sudate. „Am lăsat o invitaţie doamnei manager general să se prezinte la Protecția Consumatorilor la finalizarea acțiunilor de control”, a declarat Eduardt Cozminschi.

Când se finalizează acțiunea de control vom veni cu un punct de vedere”, a fost mesajul transmis de managerul Spitalului Județean „Mavromati” prin intermediul purtătorului de cuvânt.

Cele mai mari probleme au fost descoperite de comisarii ANPC la Spitalul municipal Dorohoi, unde spațiile de depozitare arătau ca după război. Aici, s-au descoperit și zeci de saci cu ceapă și cartofi încolțiți, iar pe filmările comisarilor ANPC se aud angajații cum justifică situația că furnizorii nu vin să aducă la spitale cantități mici de alimente. În saloane au fost găsite lenjerii rupte, putrede și foarte vechi.

Cel mai probabil și echipa managerială de la Spitalul Dorohoi va fi chemată la Protecția Consumatorului la finalul controlului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...