Operațiune de descarcerare la Spitalul de Copii

0
Operațiune de descarcerare la Spitalul de Copii

Un echipaj al ISU Botoșani a fost solicitat, vineri după-amiază, pentru o misiune mai puțin obișnuită.

Cadrele medicale din cadrul Compartimentului de Primire Urgențe pediatrie au solicitat ajutorul pompierilor militari pentru un copil de 13 ani.

Băiatul a ajuns la Urgențe cu un inel blocat pe unul din degetele mâinii drepte. Bucata de metal îi bloca acestuia circulația, copilul riscând să-și piardă degetul din cauza ischemiei.

La fața locului a ajuns un echipaj de descarcerare al ISU Botoșani, care, cu ajutorul echipamentelor din dotare, a reușit să scoată inelul buclucaș de pe degetul copilului.

Echipajul format din plt.adj. Marius Ciprian Ciocodeică, adj. Dragoș Hudișteanu, plt.maj. Ionuț Honciuc si plt.maj. Radu Sorlescu au intervenit, mai bine de o jumătate de oră, pentru a tăia inelul. Intervenția a fost extrem de dificila întrucât era nevoie de îndemânare, precizie si atenție sporita. „Am folosit un dispozitiv de tăiat, sub inel am pus o ustensilă chirurgicală. Tăiam o singura data si ne opream sa răcim metalul cu apa, pentru că se înfierbânta foarte tare. După jumătate de oră am reușit sa înlăturăm inelul. Am ținut degetele noastre lângă inel să ne asigurăm că nu îi agravăm trauma. Acest lucru l-a liniștit și copilul s-a simțit in siguranță. Din când în când îi arătăm cât am tăiat din inel, să aibă răbdare”, a explicat plt.adj. Ciprian Marius Ciocodeică.

Întreaga intervenție s-a desfășurat sub ochii părinților și cadrelor medicale, care la final au răsuflat ușurați și le-au mulțumit pompierilor.


+22 -1

se încarcă...