Peste 120 de botoşăneni în autoizolare din cauza coronavirusului (video)

0

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au făcut public numărul botoșănenilor întorși din străinătate și care sunt autoizolați la domiciliu din cauza coronavirusului. Astfel, joi dimineață erau izolați la domiciliu 124 de botoșăneni.

Numărul include atât persoanele întoarse din străinătate cât și membrii familiei. „În momentul de față sunt 124 care numără inclusiv membrii familiei. Deci persoane intrate în țară sunt undeva la 70 și ceva. Zilnic primim acele chestionare care se completează, noi atunci actualizăm și luăm legătura cu fiecare în parte”, a precizat Teodor Ferariu, director DSP Botoșani.

În momentul de față cei mai mulți botoșăneni s-au întors din Italia. Însă potrivit directorului DSP au fost și persoane în monitorizare venite din China. „Niciuna din aceste persoane nu prezintă simptome, dar decizia  fost luată pentru a se evita orice suspiciune sau problemă. Aceste cifre fluctuează, mai sunt persoane care ies din această perioadă de 14 zile şi altele care intră”, a precizat medicul epidemiolog şef Irina Alecu, din cadrul DSP Botoşani.

La nivelul județului, nicio persoană nu este în carantină. Autoritățile au luat mai multe măsuri și susțin că sunt pregătite să intervină.

+8 -2
se încarcă...