Teren din centrul orașului transformat în groapă de gunoi (foto)

0

Un teren din zona centrală a orașului a ajuns o adevărată groapă de gunoi. Este vorba de terenul dintre Bulevardul „Mihai Eminescu” și Peluza Sud „Marian Crudu” a Stadionului „Municipal” Botoșani.

Până nu de mult, acesta era în proprietate privată, dar a trecut în posesia Primăriei Botoșani în urma unui schimb de terenuri cu dezvoltator care construiește un nou centru comercial în municipiu. Aici, Primăria intenționează să facă o parcare, dar de la intenție și până la faptă este cale lungă. Așa că ternul a rămas viran, la fel ca și înainte, și nu mai bun de depozitat gunoaie. „Până nu de mult se spunea că sunt locatarii din zonă vin și aruncă gunoaiele de aici, dar uitați că sunt mormane întregi de frunze, de vreascuri. Pe astea nu le mai pot aduce locatarii. Vara trecută aici era o pădure de bălării și până nu a venit presa să ia imagini și să se scrie despre acest focar de infecții nu s-a luat nicio măsură. În trecut mai veneau și mai curăţau zona, dar de vreo câțiva ani nu se mai mișcă nimic. E de-a dreptul revoltător”, a declarat un locatar din zonă, revoltat de impotența autorităților locale, care se laudă cu Botoșaniul, oraș verde.

Situația este cunoscută și la nivelul Gărzii de Mediu Botoșani, care va trimite zilele viitoare un control în zonă și va dispune măsurile ce se impun în acest caz. „Voi trimite o echipă de control. Trebuie să vedem a cui este terenul, pentru că în trecut era privat și trebuie să identificăm întâi proprietarul pentru a putea dispune măsuri”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani, Cristina Ionela Kashyap.

Directorul Direcției Servicii Publice Sport și Agrement, Eugen Țurcanu, susține că nu a primit ordin de lucrări de la Primăria Botoșani în zona respectivă și că din ceea ce știe el terenul ar fi al unui privat și nu în domeniul public al municipiului.

Vara trecută, același teren a fost năpădit de bălării și începuseră să apară persoane fără adăpost, care dădeau o imagine și mai dezolantă acestei zone a orașului, una dintre cele mai expuse străinilor, deoarece pe la poarta 2 a stadionului intră oaspeții la meciurile FC Botoșani și mai nou la cele ale naționalei României de rugby.

Deja ai votat!
se încarcă...