spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPalatul Copiilor Botoşani a găzduit faza judeţeană a Concursului "Călătoria mea interculturală"

Palatul Copiilor Botoşani a găzduit faza judeţeană a Concursului „Călătoria mea interculturală”

Pe 28 februarie, Palatul Copiilor Botoşani a găzduit faza judeţeană a Concursului național „Călătoria mea interculturală”, organizat în acest an sub genericul „Trăim în diversitate”.

La concurs au participat șase echipe de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Colegiul „AT Laurian”, Școala Gimnazială Coșula, Liceul Tehnologic Todireni, Școala Gimnazială Mihăileni și Școala Gimnazială Săveni.

Școala Gimnazială 1 Săveni a fost reprezentată de grupul „Micii artiști”, coordonat de profesorul Cristina Crîșmariu și a reunit unsprezece elevi de la clasele a III-a B, a V-a A, a VI-a A, a VI-a B, a VII-a B și a VIII-a C.

Aflat la a VII-a ediţie, acest concurs s-a adresat în special categoriilor vulnerabile de elevi,  minorităților, dar şi altor elevi preocupaţi de dezvoltarea creativității, a competențelor sociale, civice,  antreprenoriale.

Acest concurs cu caracter artistic a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Botoșani, coordonator fiind profesorul Petronia Scripcariu, inspector şcolar pentru minorităţi. Din juriu au făcut parte inspectori școlari.

„Sub egida unei teme de o mare actualitate și complexitate, copiii aparținând tuturor echipelor participante au prezentat poezii, scenete, dansuri populare și dansuri specifice etniei rome, au cântat şi au făcut prezentări power-point. Membrii grupului <Micii artiști> de la Școala Gimnazială 1 Săveni au dorit ca prin intermediul programului lor să transmită mesajul potrivit căruia a trăi împreună în diversitate, în secolul XXI, înseamnă a-ți afirma propria identitate, promovând valorile, istoria, tradițiile și obiceiurile specifice în spiritul respectului manifestat față de ceilalți, indiferent de apartenență etnică, religioasă, condiție materială, economică, vârstă, sex, statul social, dezvoltare intelectuală, precum și de a conștientiza problemele actuale cu care nu numai țara noastră, dar și lumea în ansamblul ei se confruntă și de a dezvolta o atitudine responsabilă și activă față de aceste probleme”, a declarat profesorul Cristina Crîşmariu.

„Micii artiști” au ocupat locul I la etapa județeană, fiind nominalizați pentru faza națională a acestui concurs, ce se va desfășura la Hunedoara, în perioada 19 – 21 martie 2020.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...