duminică, decembrie 4, 2022
AcasăLocalTeatrul botoşănean este în doliu - Un îndrăgit actor şi regizor a...

Teatrul botoşănean este în doliu – Un îndrăgit actor şi regizor a trecut la cele veşnice

Teatrul botoşănean este în doliu. Mişa Donţu, un îndrăgit actor şi regizor, a trecut la cele veşnice. Plecarea actorului din această lume a produs multă mâhnire în rândul colegilor, prietenilor, dar şi al tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat.

„Prieteni … colegul nostru Mihai Donţu, actor al Teatrului <Mihai Eminescu> din Botoșani … a plecat să joace într-un spectacol în regia lui Dumnezeu … Baftă Mişa… Restul e tăcere”, este mesajul transmis de Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”.

”Colegul meu, pământeanul meu Mihai Donțu nu mai este … Dumnezeu să te ierte Mișenika…”, a scris actriţa Silvia Răileanu pe o reţea de socializare.

Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”, a anunţat, la rândul lui că „Balerinul turbat, chiar a murit”, făcând trimitere la un spectacol în care a jucat Mişa Donţu.

„A plecat cu mult înainte  de vreme, la 47 de ani, când mai avea multe de spus în teatru. A jucat în spectacole importante cu mare priză la public. Ca regizor, a realizat unele dintre spectacolele cu cel mai mare număr de reprezentaţii în ultimii ani şi mă gândesc la <Cererea în căsătorie>, <Ursul>. A colaborat şi cu Teatrul <Vasilache>, a făcut regia unor spectacole, tot aşa, în cheie clasică şi cu priză la public. Toată lumea teatrului botoşănean simte dureros această despărţire. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a declarat Traian Apetrei.

Mişa Donţu s-a îmbolnăvit în anul 2018. În luna octombrie a acelui an, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” şi Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” au jucat spectacole caritabile, cu scopul de a strânge fonduri pentru a-l ajuta să treacă peste această cumpănă. Sute de botoşăneni nu au rămas indiferenţi la demersul umanitar al actorilor şi au contribuit cu diferite sume.

Mișa Donțu s-a născut pe 20 noiembrie 1973, în Transnistria. El a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru – Păpuși marionete – promoția 1999, an în care a debutat cu spectacolul „Însemnări din subterană”. În acelaşi an a fost angajat actor la Teatrul „Mihai Eminescu”. De atunci, a dat măsura talentului său în peste 40 de spectacole.

Pe parcursul celor 19 stagiuni, Mișa Donţu s-a remarcat și ca un inspirat regizor punând în scenă şase spectacole, unele cu mare succes la public. „Cererea în căsătorie”, de exemplu, se află în repertoriul instituției și după 12 ani de la premieră numărând aproape 150 de reprezentații.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
95 %
1.8kmh
100 %
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
7 °
joi
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...