Intervenții în sistem integrat pe linie de Ordine și Siguranță Publică

0

Măsurile dispuse în această seară de ministrul de Interne, Marcel Vela, în contextul combaterii epidemiei de SARS – Covid 2, vor avea efecte și la Botoșani. În primul rând, este vorba de trecerea Poliției locale în subordinea operațională a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. În acest fel, toate măsurile dispuse pe linie de Ordine și Siguranță Publică vor fi coordonate de IPJ, acțiunile și intervențiile urmând să aibă loc în sistem integrat, în colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Jandarmi Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La fel, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor vor fi subordonate operațional IPJ, în vederea scurtării timpilor de verificare în cadrul anchetelor epidemiologice.

Totodată, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani se așteaptă o serie de modificări în organizarea serviciilor. În condițiile în care Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut – Lipcani a fost închis temporar, iar traficul de mașini și persoane prin Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costești a scăzut, personalul care asigura activitatea aici a fost redistribuit sau va asigura suplimentarea efectivelor care vor acționa în zona frontierei verzi. Totodată, polițiștii de frontieră iau în calcul posibilitatea asigurării sprijinului polițiștilor în cazul unor intervenții sau evenimente deosebite în localitățile de frontieră.

Măsurile au fost anunțate în această seară de ministrul Marcel Vela, care a enumerat mai multe decizii luate de Grupul de decizie al Ministerului Afacerilor Interne și prezentate Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Astfel, începând cu data de 18 martie a.c., restaurantele, cafenelele şi hotelurile nu mai au voie să primească clienți, activităţile culturale, artistice, sportive sau religioase desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise, iar toate zborurile spre şi dinspre Spania vor fi suspendate timp de 14 zile, începând cu data de 18 martie, ora 18.

+4 -1
se încarcă...