Rezultat negativ la Covid-19 pentru senatorul Șoptică

0
dav

Senatorul liberal Costel Șoptică, liderul organizației locale a PNL, a anunțat că a primit rezultatul la testul pentru infectarea cu noul coronavirus și este negativ. „În cursul zilei de luni, 16 martie, au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie, la Palatul Parlamentului, inclusiv cel realizat de mine. În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (Covid-19) în persoana deputatului Mircea Banias. Eu, ca și ceilalți colegi au avut rezultatul negativ, dar fiind o persoană responsabilă, din momentul în care senatorul Vergil Chițac, cu care am fost în contact direct, a fost depistat pozitiv, am intrat la autoizolare la domiciliul din București”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Șoptică.

Acesta a făcut referire și la deputatul PSD, Costel Lupașcu, care a fost în aceeași delegație cu Vergil Chițac, când acesta s-a infectat cu Covid-19. „M-am autoizolat și nu am așteptat două săptămâni ca alte persoane publice care nu au avut curajul să recunoască că au fost în deplasări externe în zone de grad zero și au profitat de testul de la Parlament ca să și-l facă și ei, pentru a se feri de eventualele anchete jurnalistice”, a mai scris Șoptică.

Liderul liberal botoșănean a stat lângă Vergil Chițac la şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL de luni, când au fost validate cea mai mare parte a candidaţilor la funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ şi de preşedinte de consiliu judeţean. „Am stat lângă Vergil (n.r. – senatorul PNL Vergil Chițac, candidat la Primăria Constanța) la jumătate de metru. Eu și Mihai Lupu (n.r. – candidatul PNL al CJ Constanța) am stat unul lângă altul”, a recunoscut Costel Șoptică. Acesta, așteaptă rezultatele testelor. O parte dintre liberalii care au venit în contact cu Chițac la BPN al PNL au avut rezultate pozitive la testare, precum Florin Oancea, Lucian Heiuş (n.r. – fosta propunere PNL pentru ministerul Finanțelor) şi Adrian David, iar alții, printre care premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Victor Costache, au primit rezultate negative.

Senatorul român Vergil Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională a Adunării Parlamentare a NATO. Din delegația României a făcut parte și deputatul PSD de Botoșani Costel Lupașcu. Acesta susține că s-a întâlnit cu Chițac doar o singură dată, când au mers la Mircea Geoană, și că nu a participat la toate activitățile la care a luat parte Chițac. Și lui Costel Lupașcu rezultatul la testul Covid i-a ieșit negativ.

Deja ai votat!