miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăLocalO singură firmă este interesată de revizuirea proiectului privind reabilitarea Teatrului "Eminescu"

O singură firmă este interesată de revizuirea proiectului privind reabilitarea Teatrului „Eminescu”

O singură firmă este interesată de contractul vizând revizuirea proiectului de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Potrivit reprezentanţilor primăriei, firma care a depus ofertă este Proiect AIC Suceava. Evaluarea ofertei trebuie să se facă în o sută de zile, însă au fost date asigurări că procedura va fi urgentată. „Proiectul va fi revizuit şi va fi întocmită o singură documentaţie care va face obiectul licitaţiei pentru atribuirea contractului vizând continuare a lucrărilor”, a explicat un oficial din primărie.

Contractul presupune servicii de proiectare pentru revizuire şi actualizare a proiectului iniţial, realizat în anul 2017, dar şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor de consolidare şi restaurare a Teatrului „Mihai Eminescu”, rest de executat.

Valoarea estimată a acestui contract este de 301.470,66 lei. Se pare că firmele de proiectare nu au fost interesate de acest contract dată fiind valoarea mică a acestuia, raportată la cerinţele municipalităţii. Astfel, pe lângă revizuirea documentaţiei, autoritatea contractantă solicită firmei să-şi asume în totalitate proiectul vechi, dar şi să asigure asistenţă tehnică pe durata derulării lucrărilor.

După ce proiectul va fi revizuit şi se va stabili valoarea lucrărilor care mai sunt de executat la Teatrul „Mihai Eminescu”, va urma o nouă licitaţie pentru desemnarea constructorului care să continue şi să finalizeze lucrările  la teatru.

Pentru reabilitarea şi modernizarea teatrului, primăria are la dispoziţie cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european. Valoarea totală a investiţiei la teatru este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Costurile suplimentare vor fi acoperite de la bugetul local.

Aceasta este a doua finanţare europeană obţinută pentru reabilitarea teatrului. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018. În baza noului proiect, consolidarea va fi urmată de lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiilor interioare şi a faţadelor exterioare, de restaurare a componentelor artistice interioare şi exterioare, dar şi de reabilitare a instalaţiilor şi de dotare a spaţiilor interioare.

În exerciţiul financiar european 2007 – 2013, Primăria Botoşani a avut la dispoziţie cinci milioane de euro pentru reabilitarea teatrului. Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite în 2015, după ce stabilit că sunt necesare intervenţii suplimentare pe partea de consolidare, neincluse în proiectul iniţial. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, dată la care, potrivit angajamentelor iniţiale, investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.

Municipalitatea va face demersuri pentru obţinerea unei finanţări europene care să permită dotarea teatrului, cu tot ce înseamnă loje, scaune, aparatură.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
12.2 °
53 %
3.4kmh
100 %
mie
17 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...