Afacerist botoșănean sare în ajutorul Secției de Boli Infecțioase

0

Donație nesperată pentru Secția Infecțioase din partea unui om de afaceri: mănuși, botoșei, capeline, farfurii, chiar și două mașini de spălat.

La doar o zi după apelul medicilor de la Secția de Boli Infecțioase, prin internediul medicului șef, infecționistul Valentina Morcov, un om de afaceri din Botoșani a fost primul care a reacționat și încă într-un mod consistent.

Unitatea nu are nici cele mai minime dotări pentru a face față ”războiului” contra Coronavirus.

Omul de afaceri Sergiu Olaru a declarat că perioada critică în care ne aflăm nu ne permite să stăm indiferenți pentru că victimele ar putea fi părinții sau bunicii noștri. ”Am fost sunat de doamna doctor Valentina Morcov și să îmi spună dacă am posibilitatea să o ajut deoarece trece printr-o perioadă critică și are nevoie de sprijin pentru că urmează o perioadă foarte grea pentru medicii din spital. Am primit o listă de la spital, am comandat de la o companie din Brașov să rezolvăm urgent și am achizițonat tot ce aveau pe stoc. O parte din ele au ajuns astăzi la Secția de Boli Infecțioase. Am discutat cu o firmă din Botoșani să producem urgent 10000 de măști și așteptăm răspuns pentru dezinfectanți. Lista cu nevoile spitalului o voi face publică și fac apel la toți oamenii de afaceri să ajute cu cât de puțin pot ei acum cand este nevoie, fără a judeca și a spune că nu e treaba noastră și că e treaba statului Român. Credeți-mă că mă doare sufletul să fiu indiferent. Cu toții avem familii și trebuie să fim uniți. În situația văzută de mine cu aceste lipsuri din spitale, va fi greu să trecem peste această perioadă. Toți cei care vor să ajute, să meargă personal la spitale și să ducă ce cred ei de cuviință din lista cu necesarul de urgență. Cu toții vom fi loviți de criza economică de după coronavirus, dar mai rău va fi dacă pierdem pe cineva din familie sau din prieteni. Trebuie să acționăm! Doamne, ajută!”, a declarat omul de afaceri Sergiu Olaru.

Acesta a comandat la Brașov 25000 perechi de mănuși, 10000 șorțuri impermeabile, 10000 botoșei, 10000 capeline, 10000 pahare, 10000 boluri, 10000 farfurii, 10000 caserole, 10000 tacâmuri. Pe lângă toate acestea, a cumpărat și două mașini de spălat lenjerii, pentru secțiile de adulți și copii de la Infecțioase.

Deja ai votat!