Crimă pentru o fată plătită cu ani grei de pușcărie

Un tânăr care l-a ucis pe un botoșănean, în vara lui 2019, a fost condamnat astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la 12 ani de închisoare, cu interzicerea unor drepturi. Potrivit sentinței, Bogdan Constantin Temelie, originar din județul Dolj, va trebui să plătească și o serie de daune morale și materiale față de rudele celui ucis, daune care totalizează 190.000 de lei. În plus, instanța de judecată l-a obligat și la plata cheltuielilor de spitalizare.

Agresiunea soldată cu decesul lui Marius Pompaș, care urma să împlinească 23 de ani, a avut loc în iunie 2019, în Centrul vechi al municipiului Botoșani, pe fondul unui conflict izbucnit de la o tânără. Venit la Botoșani pentru a se întâlni cu o localnică, Bogdan Constantin Temelie l-a cunoscut pe Marius Pompaș. După o discuție în contradictoriu, tinerii s-au luat la harță, iar doljeanul l-a lovit în cap pe botoșănean cu o etajeră din ceramică.

Rănit grav, Marius Pompaș a fost transportat la Spitalul Județean „Mavromati”, iar de aici a fost transferat la Iași, unde a stat internat o săptămână pe Secția de reanimare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, însă nu a supraviețuit. Dispărut a doua zi după săvârșirea faptei, tânărul a fost dat în consemn și a fost reținut de polițiști, ulterior el fiind arestat preventiv. Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Bogdan Constantin Temelie fiind acuzat și trimis în judecată pentru omor.

Sentința Tribunalului Botoșani nu este definitivă, tânărul având posibilitatea să formuleze apel.

Deja ai votat!