Dosar penal pentru un iepure braconat cu câini ogari (video)

0

Braconierii nu au luat pauză pe timpul epidemiei de coronavirus. Miercuri seară, paznici de vânătoare ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoșani au prins doi braconieri, unul din Cotârgaci și unul din Leorda că vânau cu ogari iepuri de câmp.

 „Aveau asupra lor un iepure de câmp. Când au fost surprinși, aceștia au devenit violenți, sărind cu bâtele asupra paznicilor de vânătoare. A fost sesizată Poliția, care a întocmit dosar de braconaj. Prejudiciul este de 300 de euro”, a declarat Cosmin Humelnicu, directorul AJVPS Botoșani.

Acesta este doar un ultim caz dintr-o lungă serie, motiv pentru care, luna trecută, directorul AJVPS Botoșani i-a cerut ministrului Mediului, Costel Alexe, să reglementeze situația braconajului cu câinii ogari. „Principala problemă pe care o avem în județul Botoșani este braconajul cu câini ogari și metiși ogari… Ca solicitări, dacă puteți modifica legislația pentru a putea fi incluși în rândul câinilor periculoși ți să fie înregistrați la Poliție, ca să putem avea o statistică clară asupra celor care îi dețin și să putem evita, cât de cât, pe această cale braconajul”, a solicitat Cosmin Humelnicu. Șeful AJVPS Botoșani a despus, în acest sens un memoriu, la Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic prin care solicită modificarea legislației.

Acesta a ținut să mulțumească jandarmilor și polițiștilor care au intervenit de fiecare dată cu celeritatea atunci când au apărut cazuri de braconaj. „Ca și protocol legat cu Jandarmeria Română și Poliția Română vă pot zice că funcționează foarte bine și ne-au ajutat și au venit în sprijinul nostru de fiecare dată. Din punctul meu de vedere, nu pot decât să le mulțumesc”, a conchis șeful vânătorilor și pescarilor botoșăneni.

+18 -5
se încarcă...