miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăLocalÎPS Teofan - Este vreme de rugăciune stăruitoare şi adâncă

ÎPS Teofan – Este vreme de rugăciune stăruitoare şi adâncă

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, le-a transmis credincioşilor un mesaj pentru a-i ajuta să depăşească mai uşor această perioadă.

„Du-te, poporul meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!

Este cuvântul lui Dumnezeu adresat poporului prin profetul Isaia, în momente de cumpănă. Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre până ce mânia acestei molime va fi trecut. Este vreme potrivită pentru a înţelege cât de importantă este Dumnezeiasca Liturghie în viaţa noastră şi viaţa lumii.

Este vreme de durere, de dor și nădejde și așteptare pentru ca Dumnezeiasca Euharistie să fie săvârșită în condiții normale. Este vreme pentru a înțelege cât de importantă este prezența bisericilor în viața noastră și în viața lumii.

Este vreme de căință pentru prea multele și prea grelele noastre păcate. Păcate săvârșite de arhierei, de preoți, de viețuitorii sfintelor mănăstiri, de poporul Bisericii. Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală.

Este vreme de participare, prin rugăciune și ajutor material, la durerea celor bolnavi, la durerea familiilor lor. Este vreme să mărturisim cu tărie că «Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt».

Şi rămânem cu cuvântul Domnului: «Du-te, poporul meu, intră în cămara ta, închide uşa după tine, ascunde-te pentru puţine clipe, până ce mânia va fi trecut!»”. Dumnezeu să ne aibă în iertarea și ocrotirea Sa!”, a transmis ÎPS Teofan.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.6 ° C
13.8 °
11.1 °
50 %
2.3kmh
100 %
mie
13 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...