ÎPS Teofan – Este vreme de rugăciune stăruitoare şi adâncă

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, le-a transmis credincioşilor un mesaj pentru a-i ajuta să depăşească mai uşor această perioadă.

„Du-te, poporul meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!

Este cuvântul lui Dumnezeu adresat poporului prin profetul Isaia, în momente de cumpănă. Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre până ce mânia acestei molime va fi trecut. Este vreme potrivită pentru a înţelege cât de importantă este Dumnezeiasca Liturghie în viaţa noastră şi viaţa lumii.

Este vreme de durere, de dor și nădejde și așteptare pentru ca Dumnezeiasca Euharistie să fie săvârșită în condiții normale. Este vreme pentru a înțelege cât de importantă este prezența bisericilor în viața noastră și în viața lumii.

Este vreme de căință pentru prea multele și prea grelele noastre păcate. Păcate săvârșite de arhierei, de preoți, de viețuitorii sfintelor mănăstiri, de poporul Bisericii. Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală.

Este vreme de participare, prin rugăciune și ajutor material, la durerea celor bolnavi, la durerea familiilor lor. Este vreme să mărturisim cu tărie că «Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt».

Şi rămânem cu cuvântul Domnului: «Du-te, poporul meu, intră în cămara ta, închide uşa după tine, ascunde-te pentru puţine clipe, până ce mânia va fi trecut!»”. Dumnezeu să ne aibă în iertarea și ocrotirea Sa!”, a transmis ÎPS Teofan.

Deja ai votat!