Țepar din Botoșani judecat concomitent în două județe

Judecătoria Botoşani

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Răchiţi, arestat preventiv în urmă cu o lună pentru înșelăciuni în serie pe internet, a fost trimis în judecată de procurori. Anchetatorii au reținut în sarcina lui cinci infracțiuni de înșelăciune și o faptă de conducere fără permis, iar săptămâna trecută magistrații au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui. Dosarul penal întocmit pe numele lui nu este singular. Asta pentru că botoșăneanul a mai fost trimis în judecată pentru o faptă similară comisă în județul Covasna, cele două procese urmând să se judece separat la Judecătoria Botoșani și respectiv Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Potrivit anchetatorilor, Eduard N., posta prin intermediul unor rețele de socializare diverse anunțuri privind vânzarea unor piese auto, negocia prețul cu potențialii clienți și cerea să i se vireze sumele aferente, după care nu mai livra marfa, faptele fiind comise în perioada martie 2019 – ianuarie 2020, prejudiciul fiind estimat de polițiști la peste 6.000 de euro. Reținut pe 19 februarie a.c., tânărul a fost ulterior arestat preventiv. La mijlocul lunii ianuarie a.c., Eduard N. a fost ridicat de polițiștii covăsneni, după o țeapă comisă prin același mod de operare. Victimă i-a căzut un bărbat din municipiul Sfântul Gheorghe (judeţul Covasna), care a vrut să cumpere o cutie de viteză pentru un autoturism, dar, după ce s-a văzut cu banii, botoșăneanul nu şi-a mai onorat angajamentul şi nu a mai răspuns la apelurile telefonice ale cumpărătorului.

Interesant este că Eduard N. a fost ridicat de polițiști la scurt timp după ce s-a logodit, el plănuind să se căsătorească anul acesta. De altfel, tânărul a fost reținut chiar în momentul în care urma să-i facă o vizită viitoarei sale soacre. Partenera lui de viață a aflat de aceste „afaceri” abia în momentul în care botoșăneanul a fost reținut și arestat preventiv.

Deja ai votat!