Tumoră gigant operată la Maternitate

0

Medicii de la Secția de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” au extirpat din abdomenul unei femei o tumoră gigant, de nu mai puțin de 26 kilograme.

Botoșăneanca are 46 de ani, iar în ultima perioadă a început să ia foarte mult în greutate ajungând la 130 de kilograme. S-a prezentat la spital, întrucât nu mai putea respira, iar în urma unui examen ecografic, medicii au depistat o tumoră gigant.

Intervenția chirurgicală a avut loc joi, echipa operatorie fiind formată din medicii Maria Olaru, Mariana Pitrop şi medicul anestezist Pulhac Cezara.

”Tumora cântărea 26 de kilograme. Femeia a venit și a spus că îi crește burta de mult timp, însă credea că se îngrașă, iar de la Crăciun încoace nu mai putea respira. Este tumoră de ovar, iar operația a fost una grea, pentru că la o astfel de tumoră se poate opri inima brusc, dar a fost finalizată cu succes. Noi nu am mai avut până acum așa ceva, o tumoră atât de mare. Nu am văzut nici când eram la Iași așa ceva”, a declarat medicul Maria Olaru, de la Maternitatea Botoșani.

Evoluția pacientei este bună. Aceasta este cea mai mare tumoră extirpată de medicii de la Maternitatea Botoșani.

Deja ai votat!