Campionul Iulian Rotariu a revenit în țară, dar s-a autoizolat

0
Campionul Iulian Rotariu a revenit în țară, dar s-a autoizolat

Învingător în ultramaratonul „Ultra Asia Race” desfășurat în Vietnam, botoșăneanul Iulian Rotariu a revenit în țară. El a sosit cu o cursă aeriană care a aterizat pe Aeroportul Otopeni, dar a preferat să se autoizoleze, deși vine dintr-o țară în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este sub 500. În acest fel, el încearcă să-i încurajeze pe toți botoșănenii în respectarea măsurilor de autoprotecție în vederea reducerii efectelor pandemiei de SARS – CoVid 19.

Iată mesajul său postat pe rețelele de socializare:

„Dragii mei colegi, prieteni și susținători!Vă anunț cu bucurie că am revenit în România și am adus cu mine noua noastră cupă reprezentând locul I la ultramaratonul Ultra Asia Race, ce a avut loc în Vietnam în perioada 09-12 Martie. Bucuria mea nu este deplină pentru ca nu pot împărtăși cu voi acest rezultat decât de la distanță. Această distanță este necesară și recomandata, din pricina situației îngrijorătoare cu care se confruntă atât România, cât si întreaga lume. Deși vin dintr-o zonă în care COVID-19 nu s-a răspândit foarte mult, din respect față de comunitate și față de colegii mei care mi-au fost mereu alături, cu responsabilitate voi sta în perioada următoare departe de voi, cu speranța că ne vom revedea curând sănătoși. Vă am pe toți în gând și aștept cu nerăbdare să vă pot îmbrățișa!”

Iulian Rotariu a devenit campion mondial pentru a treia oară, după ce și-a dominat într-o manieră categorică adversarii înscriși în cursă. El s-a impus în toate cele trei etape ale competiţiei, în condițiile în care numai 10 concurenți au reușit să termine cursa, care a măsurat de această dată numai 106 km.

Decizia de autoizolare vine după o altă experiență trăită de Iulian Rotariu, în noiembrie 2019. La scurt timp după ce s-a impus în Ultra Africa Race, desfășurată în Mozambic, el a revenit în țară, dar a acuzat o stare de rău, cu frisoane și febră. Atunci, el a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, ca măsură de precauție. La final s-a dovedit că a suferit o infecție la rinichi, starea de rău fiind amplificată de epuizarea fizică, după cursa infernală din Africa.

+4 -0

se încarcă...