Înscrieri clasa pregătitoare – Şcolile botoşănene au primit 2599 de cereri

0

Prima etapă de depunere a cererilor pentru înscrierea în clasa pregătitoare se încheie mâine, 23 martie. Această perioadă a debutat pe 4 martie, însă, de pe 12 martie, de la închiderea şcolilor din cauza epidemiei de COVID 19, părinţii au avut posibilitatea să depună cereri online.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că până la această dată au fost procesate 2.599 de cereri, reprezentând 69% din totalul locurilor stabilite în planul de şcolarizare. Bobocii au la dispoziţie 3778 de locuri în clasele pregătitoare.

Conducerea Ministerului Educaţiei a anunţat că validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea şcolilor. Totodată, şi activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Planul de şcolarizare include şase clase pregătitoare pentru programul „Step by step”, totalizând 150 de locuri. La acestea se adaugă 131 de clase în învăţământul de masă (cu un total de 2581 de locuri), o clasă la Şcoala Cornerstone Dorohoi (învăţământ particular, 25 de locuri) şi două clase de învăţământ special (12 locuri). Scăderea drastică a populaţiei şcolare este dată şi de faptul că în 155 de şcoli bobocii vor învăţa în sistem simultan. Pentru aceste şcoli au fost repartizate 58,68 de clase, cu un număr total de 1010 locuri. Sunt unităţi unde urmează să se înscrie câte doi copii, cum ar fi şcolile din Timuş şi Dimitrie Cantemir (Avrămeni), Oroftiana (Suharău), Racovăţ (Pomârla). La alte unităţi, cum ar fi cele din Vicoleni (Ungureni), Mănăstireni, Călugărenii Noi (Ungureni), „Gheorghe Burac” Vlăsineşti, Negreni (Ştiubieni), Berza (Santa Mare) vor fi înscrişi câte patru copii.

La polul opus, se situează şcoli din municipiul Botoşani, care vor avea câte patru clase, respectiv Şcoala „Elena Rareş” şi Şcoala 11, sau câte trei clase, Şcoala „Grigore Antipa”, Şcoala 10 şi şcolile 7 şi 17.

Repartizarea copiilor pe clase se va face în ordine alfabetică. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, pe 1 aprilie 2020, listele cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate la școli.

+4 -0
se încarcă...