Noian de acuzații, după un accident mușamalizat de un fals șofer beat

0

Un tânăr care a urcat beat la volanul unui autoturism, cu permis fals de conducere, a provocat un accident rutier, după care a încercat să mușamalizeze totul, deși în urma accidentului o tânără aflată în mașină a fost rănită. În urma anchetei declanșată de polițiști, adevărul a ieșit la iveală, iar falsul șofer s-a ales cu un dosar penal urmând să fie cercetat pentru patru infracțiuni.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, totul s-a întâmplat duminică, pe 22 martie a.c., când tânărul în vârstă de 24 de ani, din comuna Dersca, conducea un autoturism pe drumul judeţean DJ 291 B, dinspre Dersca spre Șendriceni. Într-o succesiune de curbe, din cauza faptului că nu a adaptat viteza la un carosabil umed, mașina a derapat, iar tânărul a pierdut controlul asupra direcţie de mers. Autoturismul a ieșit de pe șosea, după care a ajuns în şanţul de pe marginea drumului, iar în urma impactului violent o tânără pasageră pe scaunul dreapta faţă a autoturismului a fost rănită.

Cu toate acesta, falsul șofer a reușit să mute autoturismul, modificând astfel locul producerii accidentului, iar în momentul în care au ajuns polițiștii el a susținut că în urma impactului nu au rezultat victime. Iar lucrurile nu s-au oprit aici pentru că atunci când i s-au solicitat documentele, el a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autorităţile italiene, care nu conţinea toate elementele de siguranţă specifice, tânărul figurând în bazele de date ale poliţiei fără permis de conducere. Ba mai mult, când polițiștii l-au pus să sufle în etilotest, rezultatul a indicat o îmbibație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânăra rănită, care a părăsit de bună voie locul producerii accidentului, a fost identificată în apropiere de către un echipaj de poliţie, fiind solicitată ambulanţa care a transportat-o la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, uz de fals, vătămare corporală din culpă şi modificarea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

+8 -1
se încarcă...