Un nou proiect imobiliar în municipiul Botoşani

0

Municipiul Botoşani se extinde în zona Drumul Tătarilor. La această dată se află în dezbatere publică documentaţia vizând construirea unor locuinţe în acea zonă. 15 proprietari ai unor terenuri agricole au demarat procedura de includere în intravilanul municipiului a suprafeţei de 18.466 de metri pătraţi, în vederea construirii unor locuinţe cu regim mic de înălţime.

„Acest teritoriu al Municipiului Botoşani a cunoscut în ultimii ani un proces de reconversie funcţională, datorată dinamicii socio-eonomice din ultimii ani, astfel încât, urmare încetării activităţii în fostele ferme de exploatări agricole/ crescătorii de animale (INDAGRO), în acest perimetru s-au localizat activităţi de depozitare, transporturi şi prestări servicii, iar în vecinătatea amplasamentului studiat au fost construite clădiri de locuit unifamiliare de tip urban, cu regim mic de înălţime. Investiţiile prevăzute a fi efectuate pe acest amplasament se vor realiza din surse proprii şi/sau atrase de le potenţiali beneficiari, fiind prevăzute a fi realizate eşalonat, începând cu o etapă prioritară care să asigure: utilităţile necesare, căile de circulaţie şi apoi realizarea a 18 construcţii de locuit (o locuinţă pe lot) cu regim mic de înălţime. Intervenţia urbanistică propusă va pune în valoare un teritoriu neconstruit aflat la limita municipiului Botoşani, într-un perimetru care parcurge un proces activ de urbanizare şi reconversie funcţională, datorată dinamicii socio – economice din ultimii ani”, se arată în documentaţie.

Suprafaţa respectivă se află pe latura estică a străzii Drumul Tătarilor (către Răchiţi), incluzând 21 parcele de teren, din care 18 pentru construirea de locuinţe şi trei pentru căi de acces. Se doreşte construirea a 18 clădiri de locuit de tip urban cu 2 – 3 niveluri.

Proprietarii terenurilor respective au obţinut în anul 2019 un certificat de urbanism, având la această dată şi studiile preliminare, studiul topografic şi cel geotehnic.

+23 -3
se încarcă...