Administrator de local amendat pentru că a ignorat starea de urgență

0

Administratorul unui local, care a preferat să-și țină unitatea deschisă, în ciuda dispozițiilor privind instituirea stării de urgență, a fost amendat de polițiștii botoșăneni cu 15.000 de lei. Numele acestuia și denumirea localului nu au fost făcute publice, dar sancțiunea demonstrează că forțele de ordine nu tolerează sub nicio formă astfel de abateri.

De altfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani au acționat în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. Astfel, aceștia au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, dintre care două în valoare 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

„De la debutul epidemiei și până în acest moment, la nivelul IPJ Botoșani s-au înregistrat 4 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de la debutul epidemiei până în prezent, depășește suma de 71.000 de lei”, se arată într-un raport oficial al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Totodată, în urma misiunilor executate în sistem integrat în noaptea de 23 spre 24 martie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în intervalul orar 22.00 – 06.00.

+12 -0
se încarcă...