Rezultate oficiale – Iulian Rotariu învingător detașat în „Ultra Asia Race”

Reprezentanții Asociației „Canal Aventure”, care au organizat ultramaratonul „Ultra Asia Race”, desfășurat în Vietnam în intervalul 9 – 12 martie a.c. și în care botoșăneanul Iulian Rotariu a ieșit învingător, au prezentat astăzi, 24 martie, rezultatele oficiale ale competiției.

În cele trei etape ale cursei (etapa a III-a a fost anulată), subofițerul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență a terminat de fiecare dată primul. Așa se face că în clasamentul final Iulian Rotariu a avut un avans de aproape o oră și 20 de minute față de următorul clasat, belgianul Danny Switzynck, și de două ore și 42 de minute față de cel de-al treilea concurent, francezul Remi Deloche. Rezultatele au fost prezentate pe site-ul oficial al organizatorilor, alături de o colecție impresionantă de fotografii inedite realizate chiar în timpul cursei. Imaginile arată printre altele traseul urmat de concurenți, dar și efortul depus de cei înscriși în cursă.

Reușita lui Iulian Rotariu este cu atât mai importantă cu cât doar 10 dintre cei 15 concurenți care au luat startul în cursă au reușit să parcurgă toți cei 106 kilometri ai ultramaratonului din acest an. Asta în condițiile în care alți trei dintre alergătorii înscriși inițial în competiție au refuzat să mai participe.

Revenit în țară la sfârșitul săptămânii trecute, după experiența trăită în Vietnam, Iulian Rotariu a preferat să se autoizoleze, în contextul pandemiei provocată de noul coronavirus. Asta pentru a-i poteja pe toți cei din jurul său, de la membrii familiei, până la colegi și prieteni. În acest fel, el îi încurajează pe toți botoșănenii să respecte măsurilor de autoprotecție.

Fotografiile au fost realizate de cei de la Canal Aventure și au fost postate pe site-ul oficial.

 

Deja ai votat!