Astăzi – Rugăciune comună la mijlocul zilei, în toată România

Sfântul Sinod a decis ca astăzi, 25 martie, de Buna Vestire, să fie rostită o rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată ţara.

„Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: „Apărătoare Doamnă”, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Cancelaria Sfântului Sinod.

În urmă cu câteva zile, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a dispus ca, în contextul epidemiei de COVID 19 şi al decretării de urgenţă în România, în fiecare zi, la ora 12.00, să fie trase clopotele tuturor bisericilor din Arhiepiscopia Iaşilor. Clopotele vor răsuna zilnic, timp de trei minute. În acelaşi timp, credincioşii sunt îndemnaţi să se roage pentru ei şi pentru toţi cei implicaţi în lupta cu COVID 19. „Credincioşii vor fi îndemnaţi ca la acest moment să înalţe rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru toţi cei care luptă pentru împiedicarea răspândirii acestei epidemii şi pentru încetarea ei”, se arată în adresa trimisă preoţilor.

Deja ai votat!