Tot mai mulți inconștienți sparg izolarea la domiciliu

0

Numărul inconștienților care sfidează pandemia de coronavirus și părăsesc locuințele în care s-au autoizolat crește de la o zi la alta. Aceștia pun în pericol întreaga comunitate din care fac parte.

Marți, polițiștii dorohoieni au fost sesizați de către Direcția de asistență socială Dorohoi cu privire la faptul că un tânăr de 26 de ani din municipiu nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta a fost depistat în scurt timp în oraș și a fost condus într-unul dintre centrele de carantină, unde va petrece următoarele 14 zile. Pe lângă introducerea în carantină, acesta va mai trebui să plătească și o amendă de 5.000 de lei.

Acesta nu a fost singurul caz, oamenii legii au mai depistat alte două persoane întoarse din zone galbene din cauza coronavirusului, care nu au respectat autoizolarea la domiciliu. Acestora le-au „fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 lei”. „În total au fost efectuate verificări la 1.484 de persoane izolate la domiciliu”, se mai arată într-o informare a Centrului Județean de Comunicare Botoșani.

Nu e un caz singular, la sfârșitul săptămânii trecute, un botoșănean teribilist, sosit tot dintr-o zonă galbenă și aflat în autoizolare la domiciliu, s-a ales cu dosar penal pentru că a ieșit din locuință și a fost plasat, alături de partenerul de viață și cei doi copii ai săi, în carantină pentru că nu a respectat măsura izolării. De asemenea, cei doi adulți au fost amendați cu 100 de lei fiecare.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231/508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+4 -0
se încarcă...