Zeci de amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație

În noaptea de marți spre miercuri au fost aplicate 52 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație în valoare totală de 128.600 lei. Tot în cadrul misiunilor executate în acea noapte, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat nouă sancțiuni prevăzute de Ordonanța Militară nr 2 pentru deplasarea nejustificată pe străzi pe timpul nopții și cinci sancțiuni pentru formarea unui grup mai mare de trei persoane. Totalul amenzilor date de jandarmi se ridică la 36.600 lei.

Ordonanţa Militară prevede extinderea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi între orele 6:00 – 22:00, cu unele excepţii. Totodată, ordonanţa militară mai prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11:00 – 13:00, de asemenea, cu excepţii.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei este permisă numai în interes profesional, inclusiv deplasarea la locul de muncă. De asemenea, este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale. Oamenii mai pot ieși din casă și pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, din motive justificate, precum îngrijirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie, dar şi deplasările scurte, în apropierea locuinţei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor.

În cazul ieșirii din locuință, persoanele trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere.

Deja ai votat!