miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăLocalÎn doar 24 de ore, amenzi de peste 100.000 de lei pentru...

În doar 24 de ore, amenzi de peste 100.000 de lei pentru cei care sfidează pandemia

Amenzi de peste o sută de mii de lei au aplicat polițiștii și jandarmii botoșăneni în ultimele 24 de ore pentru cei care nu au respectat regimul de izolare sau interdicțiile de circulație.

Inconştientă botoșănenilor care s-au întors din străinătate, din zone galbene, și sunt izolați la domiciliu nu are limite. În ultimele 24 de ore, alte două persoane au fost depistate nerespectând regimului de izolare. În cazul lor s-au aplicat amenzi de 5.000 de lei și s-a instituit măsura carantinării. „În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ (n.r. – Inspectoratul de Poliție al Județului) Botoșani au efectuat verificări la 1.455 persoane izolate la domiciliu și 265 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență”, se arată într-o informare a Centrul Județean de Comunicare (CJC) Botoșani.

 

Dosar penal după ce a mințit că s-a întors dintr-o zonă de risc

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează și cercetări față de o persoană de 46 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de „omisiunea declarării unor informații”. Aceasta, la intrarea în țară nu a declarat că se întoarce dintr-o țară de risc și a pus astfel în pericol întreaga comunitate în care s-a întors.

La acest moment, în autoizolare, în județul Botoșani, sunt peste 1.800 de persoane, iar numărul celor carantinați se apropie de 150.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au aplicat o sută de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație în valoare totală de 107.800 de lei.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231/508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
3.7 ° C
3.8 °
2.2 °
95 %
1.6kmh
100 %
mie
4 °
joi
2 °
vin
1 °
sâm
3 °
Dum
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta înseamnă să fii pregătit pentru orice.

EDITORIAL

Striviți și înghesuiți de către burtoșii politici din PSD și PNL, „useriștii” și „auriștii” botoșăneni aproape că au dispărut de pe scena politică. Vina...

GÂNDUL ZILEI

Ar fi rămas cu vaca la păscut Să îi mute priponul Dacă nu ar fi apărut Pe lume … siliconul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...