Închise de epidemia de coronavirus, instanțele din Botoșani au intrat pe Facebook

0
Judecătoria Botoşani

Magistrații din județul Botoșani se adaptează la schimbările survenite în plan social din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru ca informațiile privind judecarea dosarelor în această perioadă să ajungă cât mai repede la justițiabili și la persoanele interesate, reprezentanții Tribunalului Botoșani și ai Judecătoriei Botoșani au creat pe Facebook pagini oficiale ale instanțelor, unde sunt postate toate noutățile, începând cu deciziile luate de conducerea instituțiilor, până la lista completelor de judecată și listele cu dosarele considerate urgente, care sunt analizate în ziua următoare.

Deja, paginile instanțelor au sute de urmăritori, iar postările sunt distribuite de mai multe persoane. Informațiile sunt administrate chiar de informaticienii instituțiilor din cadrul Departamentelor IT și sunt la zi cu ultimele decizii. Această modalitate de comunicare a fost promovată având în vedere accesibilitatea mai mare a rețelelor de socializare, comparativ cu portalul instanțelor de judecată portal.just.ro, mulți dintre justițiabili nefiind familiarizați nici în prezent cu procedura de căutare a dosarelor sau a completelor de judecată în acest sistem. Deși, la drept vorbind, site-urile instanțelor sunt foarte bine administrate în această perioadă, tocmai pentru a oferi posibilitatea justițiabililor să aibă acces la nformațiile de ultimă oră, în sistem online.

Cei interesați de activitatea instanțelor pot căuta Judecătoria Botoșani și Tribunalul Botoșani pe Facebook și să dea Like la paginile respective pentru a putea urmări noutățile. Deocamdată, acestea sunt singurele instanțe din Botoșani care au apelat la acest sistem de comunicare, paginile fiind create după ce Ministerul Justiției a dispus restricționarea accesului în instanțele de judecată, în cadrul măsurilor luate la nivel național pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Deja ai votat!
se încarcă...