Edilii taie fondurile de la festivaluri pentru a acoperi cheltuielile impuse de lupta cu COVID 19

Consilierii municipali botoşăneni vor avea şedinţă ordinară pe 31 martie. Primarul Cătălin Flutur a iniţiat un proiect de hotărâre care vizează o rectificare de buget excepțională. Edilul solicită votul consilierilor pentru alocarea de fonduri suplimentare care vor fi folosite pentru achiziția de materiale de protecție și dezinfecție, precum și achiziția de aparatură medicală în regim de urgență.

Conform proiectului iniţiat de primarul municipiului, vor fi tăiate alocările bugetare pentru cheltuieli neesențiale, precum organizarea de manifestări publice cu ocazia zilei orașului sau finanțarea proiectelor asociațiilor neguvernamentale din cultură sau sport (într-o perioadă în care oricum nu mai sunt organizate competiții sportive) etc. Toate fondurile rezultate vor fi alocate  pentru acoperirea cheltuielilor impuse de măsurile luate la nivel local pentru combaterea COVID 19.

Lucrările ședinței deliberativului local vor avea loc de la distanță, prin intermediul aplicației instalate pe tabletele consilierilor municipali. Aceştia își vor putea exprima punctele de vedere și vor vota electronic.

 

Deja ai votat!