Punctul de Trecere a Frontierei de la Stânca – Costești închis de coronavirus

0

Republica Moldova închide, începând de duminică, 29 martie a.c., alte două puncte de trecere a frontierei, printre care și Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costești. Decizia a fost luată ieri seară, la ședința Comisiei Situații Excepționale a Republicii Moldova. „Se sistează temporar activitatea punctelor de trecere a frontierelor de stat Costești-Stânca, frontiera moldo-română, și Briceni-Rosoșani, frontiera moldo-ucraineană, începând din 29 martie. Se mai închid astfel încă două puncte de frontieră terestre”, a anunțat premierul moldovean, Ion Chicu.

Prin urmare, este de așteptat ca și autoritățile române să aplice aceeași măsură, traficul prin acest punct urmând să fie închis din cauza epidemiei de Covid-19. În aceste condiții, cetățenii sunt îndemnați să amâne călătoriile și să respecte măsurile restrictive impuse de autorități, în scopul prevenirii răspândirii pandemiei de coronavirus.

În urma acestei decizii, toate punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Botoșani cu Republica Moldova au fost închise, primul punct în care s-a sistat activitatea fiind cel de la Rădăuți Prut – Lipcani.

+4 -0
se încarcă...