Amenzi de 300.000 de lei în 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor

0

Valul de amenzi pentru cei care nu respectă restricțiile impuse de Ordonanțele Militare și cele privind regimul de autoizolare și carantinare crește de la o zi la alta.

„În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, 80 de jandarmi au acționat în sistem integrat în cadrul misiunilor de prevenire a răspândirii coronavirusului Covid-19 (paza centrelor de carantină, misiuni de ordine publică, însoțire autovehicule, verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare), fiind aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.250 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor impuse de ordonanțele militare”, se arată într-o informare a Centrul Județean de Comunicare (CJC) Botoșani.

De asemenea, polițiștii au verificat 1.350 persoane izolate la domiciliu și 123 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. „Au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 240.000 de lei, dintre care una pentru nerespectarea măsurilor de izolare in valoare de 500 de lei”, mai arată CJC.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231/508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+5 -0
se încarcă...