Inconștienți potoliți cu dosare penale și amenzi

Brigada de Politie Rutiera a organizat o actiune pentru depistarea celor care depasesc viteza legala admisa.

Inconștiență la pachet cu indolență. Așa s-ar putea descrie în doar câteva cuvinte de ce au fost în stare doi botoșăneni, care, după ce au băut, au plecat cu mașinile la drum, încălcând și restricțiile privind circulația persoanelor. Cele două cazuri au fost înregistrate duminică, 29 martie a.c., și în noaptea de duminică spre luni, primul în Botoșani, iar celălalt în Darabani.

Astfel, duminică, în timp ce patrulau pe strada Prieteniei din municipiu, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoșani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiu. Întrucât cel de la volan mirosea a alcool, polițiștii l-au pus să sufle în etilotest, aparatul indicând o îmbibație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de recoltare de probe biologice de sânge. Totodată, bărbatul a fost amendat cu 200 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței militare privind deplasarea în afara locuinței.

Noaptea trecută, polițiștii din cadrul Poliției orașului Darabani, aflați și ei în misiune pe strada 1 Decembrie din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din Darabani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cazul acestuia aparatul alcooltest a indicat o îmbibație de 0,67 mg/l, în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, după care polițiștii i-au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, el a fost amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectare prevederilor Ordonanței militare nr. 3 care interzice circulația pe timp de noapte.

Cele două cazuri demonstrează că unii dintre botoșăneni inconștienți nu reușesc să perceapă că, în condițiile limitării circulației, orice ieșire în spațiul public îi expune. Asta pentru că polițiștii patrulează și îi verifică pe cei care părăsesc domiciliul sau se află în tranzit.

Deja ai votat!