Beți la volan, fără teamă de autorități

Nici ordonanțele militare nu-i sperie pe șoferii turmentați să plece la drum cu mașinile. În ciuda restricțiilor instituite de autorități în această perioadă privind părăsirea domiciliului și a controalele făcute de polițiști, ei continuă să ignore orice normă și urcă la volan crezând că vor scăpa.

Marți, pe 31 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ 293, au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 37 de ani, din comuna George Enescu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit că femeia avea dreptul de a conduce autoturisme suspendat de la începutul lunii martie a.c.., și, mai mult decât atât, aceasta avea o alcoolemie de 0,48 mg/l în aerul expirat, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele ei a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi refuz de prelevare de mostre biologice. De asemenea, botoșăneanca a fost amendată cu 3.000 de lei pentru că nu avea declaraţia pe propria răspundere privind scopul deplasării, conform prevederilor Ordonanţei Militare nr3/2020.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ 298 din comuna Vorniceni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, el s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. În schimb, el a scăpat de amendă pentru că avea declarația pe propria răspundere.

Deja ai votat!