Curg amenzile în Botoșani

Continuă să curgă amenzile aplicate de jandarmi și polițiști pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și a regimului de izolare sau carantinare.

Potrivit Centrului Județean de Comunicare (CJC) Botoșani, în ultimele 24 de ore oamenii legii au dat 75 de amenzi în valoare totală de peste 130 de mii de lei. Jandarmii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.700 de lei, iar polițiștii 51 în valoare totală de peste 109.000 de lei. Dintre acestea două, în valoare de 1.500 de lei, au vizat nerespectarea măsurilor de izolare, iar 12, în valoare de peste 35.000 de lei nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

Pe 31 martie, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență. Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5.000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări și refacerea unor amenajări. Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de astăzi.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231/508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Deja ai votat!