spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTGara Botoșani se închide

Gara Botoșani se închide

Gara Botoșani se închide începând cu ora 15:08 până la finalul crizei generate de pandemia de Covid-19.

CFR Călători a anunțat, în contextul intrării Sucevei și a localităților învecinate în carantină, că trenurile Interregio vor opri în staţii care preced zona carantinată, iar altele vor fi redirecţionate sau suspendate pe durata instituirii carantinei.

Astfel, de astăzi IR 380 Bucureşti Nord – Suceava a fost anulat pe distanţa Paşcani – Suceava şi va circula pe distanţa Bucureşti Nord – Paşcani – Iaşi. La fel și IR 381 Suceava – Bucureşti Nord a fost anulat pe distanţa Suceava – Paşcani şi va circula pe distanţa Iaşi – Paşcani – Bucureşti Nord. Același lucru s-a decis și în cazul perechii IR 1751/1752 (n.r. – Bucureşti Nord – Suceava/ Suceava Nord – Bucureşti Nord), iar IR 1754 își va circula pe traseul Iaşi – Paşcani – Bucureşti Nord, în timp ce perechea care circula din București spre Moldova a fost anulată.

De asemenea, IR 1653 Bucureşti Nord – Vatra Dornei Băi a fost anulat pe distanţa Bacău – Vatra Dornei Băi şi va circula doar pe distanţa Bucureşti Nord – Bacău, în timp ce IR 1654 Vatra Dornei Băi – Bucureşti Nord a fost anulat pe distanţa Vatra Dornei Băi – Bacău şi va circula pe distanţa Bacău – Bucureşti Nord.

Garniturile care legau Timișoara de Iași vor circula doar până la Cluj-Napoca, în timp ce traseul Cluj-Napoca – Galați a fost transformat doar în Iași – Galați.

La toate aceste trenuri erau garnituri care legau stația Botoșani de Verești, fie prin vagoane care intrau în componența trenurilor care circula pe rutele Interregio, fie trebuia schimbat la Verești. Și acestea au fost anulate, astfel că de la ora 15:08, când pleacă trenul pentru Timișoara, Gara Botoșani se va închide. „Ultimul tren pleacă la ora 15:08. Este vorba de cel de Timișoara. Nu mai circulă nici trenurile spre Verești, iar gara se închide”, a declarat Cirstian Amihăesei, şeful Staţiei Botoşani.

Pe 23 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2, care a interzis circulația pe timp de noapte a persoanelor, CFR Călători a suspendat până pe 17 aprilie, circulaţia mai multor trenuri de noapte. Printre acestea erau și cele care legau Suceava/Botoșani de București.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...