Macaleți: Al doilea aparat PCR Real Team va ajunge săptămâna viitoare la Botoșani

0

În cursul săptămânii viitoare, la Botoșani, ar putea ajunge și cel de al doilea aparat PCR Real Team, care să prelucreze testele de Covid-19. Este vorba de aparatul achiziționat de către Unifarm pentru Spitalul Județean pe baza fondurilor pe care Consiliul Județean (CJ) le-a disponibilizat alături de Ministerul Sănătății. „Marți ar trebui să ajungă la Botoșani. Așa am eu informații. S-au plătit toți banii, iar achiziția s-a făcut de către Ministerul Sănătății prin intermediul Unifarm”, a declarat Costică Macaleți, președintele CJ.

La sfârşitul săptămânii trecute, CJ Botoşani, a decis rectificarea bugetului în sensul punerii la dispoziţia Spitalului Judeţean a 500.000 de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Cea mai mare parte a banilor, 405.000 lei, provine dintr-un transfer de fonduri de la Ministerul Sănătăţii, iar restul, de 95.000 de lei, din excedentul bugetar înregistrat la finele anului trecut. Aceasta reprezintă partea de „cofinanţare din bugetul judeţului” pentru achiziţionarea echipamentului.

 

Aparat donat de Asociaţia „Salvează o Inimă”

 

La ora actuală, la Botoşani a ajuns un aparat PCR Real Time adus şi donat de către preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, Vlad Plăcintă. Acesta a fost instalat la Maternitate, iar o parte din personal este deja la Iaşi pentru a face instruirea pentru folosirea lui, astfel că utilizarea ar putea fi începută în aceste zile.

+9 -0
se încarcă...