Hoteluri pregătite pentru cadrele medicale

0

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că Ordonanţa Militară 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de Covid-19 prevede inclusiv asigurarea, la cerere, de spaţii hoteliere pentru personalul medical. „Pentru a ajuta medicii, asistentele şi familiile lor, am stabilit că pentru a susţine lupta împotriva virusului, ministerele cu reţea proprie şi autorităţile administraţiei publice locale vor asigura, la cerere, spaţii hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi personalului din sistemul public sanitar, în vedere prevenirii răspândirii virusului Covid-19”, a precizat ministrul Vela.

De asemenea, a mulţumit unui cetăţean din Rădăuţi care a pus deja la dispoziţia cadrelor medicale un astfel de hotel. „Vreau să mulţumesc public unui cetăţean care, în Rădăuţi, a pus la dispoziţia medicilor un hotel cu peste 90 de camere, tocmai în acest sens”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

La Botoșani, autoritățile au discutat cu administratorii Hotelului „Maria”, de pe Pietonalul „Unirii”, pentru ca acesta să fie pus la dispoziția cadrelor medicale care vor trata pacienții de Covid-19. Acestă măsură vizează evitarea transmiterii virusului la membrii familiei.

+12 -0
se încarcă...