Cinci botoșăneni cooptați să muncească la Guvern

Cinci botoșăneni au fost cooptați de cei doi secretari de stat din județ, Gheorghe Sorescu (Ministerul Afacerilor Interne) și Viorel Grigoraș (Ministerul Transporturilor) în cabinetele lor.

Gheorghe Sorescu, secretarul de stat care răspunde de relația cu prefecturile, l-a ales ca director de cabinet pe Radu Doruleț, vicepreședinte al organizației municipale a PNL Botoșani. „Am gândit-o ca o provocare, iar în momentul în care am acceptat această funcție, nu m-am gândit că o să fie chiar așa de mare provocarea. Nu mă plâng, dar chiar este un moment dificil pe care sperăm să-l trecem cu bine”, a declarat Radu Doruleț, care de trei săptămâni este consemnat în București din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19. Acesta susține că a acceptat acest post și datorită faptului că era la curent cu problematica pe care o ridică, deoarece a activat în trecut în cadrul Instituției Prefectului Botoșani.

Tot în cabinetul lui Gheorghe Sorescu a fost cooptat și Dănuț Chira, un dorohoian care în trecut a activat la Poliția de Frontieră și a ajuns, pentru puțin timp, e drept, la conducerea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, după care a ajuns la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, unde activa ca specialist în criminalistă și colabora cu Europol.

Și Viorel Grigoraș, care a fost numit recent secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Telecomunicațiilor, și-a ales consilieri din Botoșani.

Ca și în cazul lui Sorescu, Viorel Grigoraș și-a luat director de cabinet din rândul colegilor de partid. Este vorba de Zoltan Barna, liberal care s-a aflat, în trecut, la conducerea Registrului Auto Român (RAR) Botoșani. De asemenea, în cabinetul lui Viorel Grigoraș se regăsesc și două consiliere județene PNL. Este vorba de Daniela Aramă și de Magda Roman.

Înainte de a ajunge consiliera lui Grigoraș, Daniela Aramă activa ca economist în departamentul control financiar de gestiune la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași și avea ca sarcini de serviciu verificarea din punct de vedere al modului în care cheltuiau banii secțiile de drumuri naționale din întreaga Moldova. „Este o problematică pe care o cunosc, nu am venit de nicăieri. Am activat la DRDP Iași la control financiar”, a declarat Daniela Aramă, adăugând că această perioadă de criză este provocatoare din punct de vedere profesional. „Tocmai acum nu trebuie să stăm în linia a doua și trebuie să rezolvăm problemele cu care ne confruntăm”, a mai afirmat consilierul județean.

La rândul său, Magda Roman a subliniat că va rămâne consilier județean și pe perioada cât va activa în cabinetul lui Viorel Grigoraș la Ministerul Transporturilor. Mai trebuie spus că cei doi au colaborat și pe linie politică, ei răspunzând de rezultatele obținute de organizația PNL în nordul județului.

Deja ai votat!