Omul de afaceri Iulian Berescu s-a sinucis

Descoperire macabră în această dimineață în marginea orașului Botoșani. Omul de afaceri Iulian Berescu a fost găsit spânzurat în propria casă. Descoperirea a fost făcută de soția acestuia care a sunat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale și al Poliției . Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului care era spânzurat în spatele vilei sale din apropierea Iazului Lebăda.

Tranzacţie istorică făcută de soţii Berescu

Iulian Berescu a fost un cunoscut om de afaceri, însă s-a făcut remarcat de-a lungul timpului şi prin diverse controverse. În 2011, acesta, alături de soţia sa au fost implicaţi într-una dintre cele mai mari afaceri derulate vreodată la Botoşani. Cei doi au reuşit să vândă 90% dintre acţiunile societăţii „Romtranspetrol” către compania Socar, din Azerbaidjan. La vremea respectivă suma uriaşei tranzacţii nu a fost făcută publică. Ulterior compania azeră anunţa că va investi la Botoşani 10 milioane de euro, sumă care include valoarea tranzacţiei, dar şi investiţiile care vor fi făcute în reţeaua de retail. „Tranzacţia a fost urmată de pretenţiile mele ca sediul social să fie la Botoşani pentru că şi pe timpul lui Ceauşescu investiţiile importante au ocolit Botoşaniul”, declara atunci Iulian Berescu. Echipa Romtranspetrol a fost menţinută, Iulian Berescu urmând să se ocupe de dezvoltarea acestui proiect pe România.
Ulterior compania azeră de stat Socar a cumpărat de la soţii Berescu şi restul de 10% din acţiunile Socar Petroleum, fosta Romtranspetrol. După achiziţie, Iulian Berescu a ocupat o perioadă poziţia de director general adjunct în noua firmă, iar soţia sa a rămas acţionar, devenind şi membru al consiliului de directori.

Anchetat pentru ameninţare

De asemenea în 2017, controversatul om de afaceri Iulian Berescu din Botoşani ar fi fost implicat într-un nou scandal după ce ar fi fost la un pas de a-i împuşca pe doi fraţi. Acesta i-ar fi ameninţat cu un pistol pe cei doi, pe malul unui pârîu de pe raza localităţii Ichimeni, unde aceştia pescuiau. La vremea respectivă, în exclusivitate, COLUMBO (publicaţie de investigaţii) a scris despre cele întâmplate şi a publicat şi fotografiile cu Berescu surprins în timp ce îi ameninţa pe fraţi. Ulterior, fotografiile au condus către cercetarea şi trimiterea lui Iulian Berescu în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Deja ai votat!