Consultare publică pentru noul LIDL de lângă Alfa Land

0

Noul complex comercial LIDL, care va fi construit în partea de sud a municipiului Botoşani, a ajuns la prima consultare publică în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal. Terenul pe care va fi ridicat obiectivul se află în zona delimitată de Aleea Pajiştei, Şoseaua Iaşului, strada Castanilor, Ansamblul Alfa Land. Accesul în zonă este asigurat atât din Şoseaua Iaşului, cât şi din strada Castanilor.

În etapa I, se doreşte construirea unui centru comercial pe o suprafaţă de 9.047 de metri pătraţi, iar în etapa a II-a, pe un teren de 6.856 de metri pătraţi, va fi amenajată o zonă de centre comerciale, locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, clădiri administrative etc.

Investitorul a obţinut certificatul de urbanism în ianuarie 2020, certificat prin care se solicită elaborarea Planului Urbanistic Zonal.  Investiţia se va realiza din sursele proprii ale investitorului. Se are în vedere ca realizarea investiţiei să fie eşalonată, cu o etapă prioritară care să asigure utilităţile, căile de circulaţie, parcări, amplasamente în incinta proprietăţii. Astfel, se are în vedere realizarea a 128 de locuri de parcare lângă viitorul centrul comercial.

„Intervenţia urbanistică va pune în valoare un teritoriu intravilan aflat într-un perimetru care parcurge un proces de reconversie funcţională dotorată dinamicii socio economice din ultimii ani”, se arată în documentaţia postată pe site-ul Primăriei Botoşani.

La această dată, tot la faza de consultare publică se află şi documentaţia vizând construirea unui centru comercial LIDL în locul fostei fabrici de confecţii Rapsodia Conf.

Deja ai votat!
se încarcă...