Dorohoian trimis la pușcărie după ce a amenințat cu moartea doi polițiști

0

Un dorohoian judecat în prezent trafic de minori și viol s-a ales cu o condamnare la închisoare cu executare într-un alt dosar în care a fost acuzat de ultraj și amenințare. În vârstă de 35 de ani, Ciprian Marius Vărzar, cunoscut sub porecla de „Friptu”, a fost condamnat vineri, pe 10 aprilie a.c., la un an și opt luni de detenție, după ce i-a amenințat cu moartea pe doi polițiști. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Iași, care l-au obligat pe dorohoian să plătească 9.000 de lei drept daune morale față de polițiștii ultragiați. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 2 septembrie 2019, în Gara de Nord a municipiului Iași, când dorohoianul, cunoscut ca făcând parte din categoria persoanelor fără adăpost, a fost ridicat de doi polițiști B.I. și C.C.A., din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Iaşi – Post de Poliţie TF Iaşi. Iritat de intervenția forțelor de ordine, Ciprian Marius Vărzar i-a amenințat cu moartea, atât în timpul misiunii, cât și în sediul Postului de Poliţie, cât şi în timpul transportului cu autospeciala MAI către Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi. Fără să țină cont de situația în care se afla, dorohoianul susținea că îi va aştepta la o dată ulterioară, acasă ori la serviciu, şi îi va omorî cu un cuţit. Iar lucrurile nu s-au oprit aici pentru că, Ciprian Marius Vărzar a continuat să-i amenințe și pe doi agenți din cadrul unei firme de pază, care i-au sprijinit pe polițiști, invocând că-i va lovi de 20 de ori cu un cuţit şi îi va omorî.

Considerat unul dintre liderii grupurilor de cerșetori din zona Moldovei, Ciprian Marius Vărzar a adunat până în prezent mai multe condamnări. În 2009, el s-a ales cu o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce l-a ucis pe un om al străzii, în parcul Curcubeului din municipiul Botoșani, iar în 2010 a primit o altă condamnare la cinci ani de detenție pentru o tentativă de viol. Ba mai mult, cât a fost închis în Penitenciarul Botoșani, el l-a atacat pe un alt deținut cu o furculiță și a fost condamnat și pentru loviri și alte violențe. Închis acum în Penitenciarul Bacău, el este judecat pentru furt, la Judecătoria Suceava, dar și pentru trafic de minori și viol, după ce ar fi profitat, în urmă cu aproape trei ani, de o fată în vârstă de numai 11 ani, care a fusit dintr-un centru de protecție a minorilor. Individul i-a dat să bea, a abuzat-o sexual, după care a dus-o în Bacău, unde a obligat-o să cerșească și să întrețină raporturi sexuale cu alți bărbați. Asta sub teroarea bătăilor. Pentru aceste fapte, el riscă să se aleagă cu alte condamnări.

+23 -4
se încarcă...