Aprozarul online al Direcției Agricole a devenit operațional

0

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani vine în sprijinul producătorilor locali și a lansat de astăzi un aprozar virtual. Legumicultorii, pomicultorii, producătorii de preparate din carne sau produse lactate, apicultorii și piscicultorii pot astfel să aibă acces direct la consumatorul final. Platforma facilitează distribuția zonală a produselor proaspete, mai ales în contextul actual, când se recomanda evitarea zonelor aglomerate.

„Sesizând nevoia de a valorifica produsele autohtone pe o piață cât mai apropiata de locul de producție, Direcția pentru Agricultură Județeană a inițiat dezvoltarea unui parteneriat între aceștia și un integrator software din Botoșani care a realizat platforma online, www.produsinbotosani.ro și pagina de facebook Produsinbotosani, în scopul sprijinirii desfacerii produselor locale către consumatori. Astfel, legumicultorii și pomicultorii botoșăneni, precum și producătorii de preparate din carne sau produse lactate, panificație, apicultorii, piscicultorii, vor avea acces direct la consumatorul final, platforma web fiind adaptata si terminalelor mobile, cu posibilitatea geolocalizării producătorilor disponibili într-o anumită arie, facilitând astfel o distribuție zonală a produselor proaspete, mai ales în contextul actual, când se recomanda evitarea zonelor aglomerate”, a declarat Cristian Delibaș, director DAJ Botoșani.

Pe de altă parte, pe toată perioada stării de urgență, conform Ordonanței Militare 8, toate piețele agroalimentare de pe teritoriul județului rămân deschise, cu respectarea măsurilor impuse de autorități, venind în sprijinul producătorilor locali, dar și a consumatorilor.

+17 -0
se încarcă...