Prime de Paşti pentru angajaţii societăţilor din subordinea Consiliului Municipal

0

Primele de Paşti au devenit pentru mulţi botoşăneni o poveste frumoasă. Pe fondul crizei pandemice de COVID 19 şi restrângerii activităţii multor agenţi economici, acordarea unui supliment financiar pentru sărbătorile pascale a devenit o raritate. Cu toate acestea, există şi botoşăneni favorizaţi din acest punct de vedere. În această categorie intră angajaţii societăţilor din subordinea Consiliului Municipal şi Consiliului Judeţean Botoşani. Pentru aceştia, prima de Paşti este inclusă în contractul colectiv de muncă.

De departe, cei mai avantajaţi sunt angajaţii Modern Calor, care au luat câte 730 de lei.

Fiecare angajat al Eltrans, aşa după cum a declarat Victor Ivănescu, director general al societăţii, a beneficiat de tichete cadou în valoare de 250 de lei. La Urban Serv, potrivit celor precizate de directorul general Bogdan Buhăianu, salariaţii au primit câte 150 de lei. O sumă similară, dar în tichete cadou, a fost acordată şi angajaţilor societăţii Locativa.

Vor avea bani în plus pentru masa de sărbătoare şi angajaţii Nova Apaserv, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean. „Noi avem prevăzut în contractul colectiv de muncă, la Paşti, Crăciun şi 8 martie suma de 150 de lei. Am dat prima de la sfârşitul lunii martie, că atunci încă mai aveam încasări, dacă lăsam pe acum, nu mai aveam de unde să dăm. Suma de 150 de lei este prinsă în contractul colectiv de muncă. E aceeaşi de câţiva ani, nu s-a mai modificat”, a declarat Albert Tanasă, directorul general al societăţii.

Un rol important în acordarea acestor prime l-au avut liderii sindicatelor din unităţile respective. La momentul negocierii contractelor, aceştia au insistat pentru menţinerea  suplimentului financiar, chiar dacă în cele mai multe cazuri este simbolic.

Deja ai votat!
se încarcă...