Tânăr liberal botoșănean cooptat în Cabinetul Orban

0
Filiala județeană a Partidului Național Liberal (PNL) Botoșani mai dă un oficial guvernamental. Este vorba de prim-vicepreședintele organizației de tineret Radu Lebădă. În vârstă de 34 de ani, Radu Lebădă a fost nominalizat de către premierul Ludovic Orban să facă parte din echipa ministrului Ionuț-Marian Stroe ca subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului. „Sunt onorat de încrederea pe care mi-au acordat-o colegii mei, mă alătur echipei de la București cu entuziasm, cu toată energia mea și a colegilor mei din Botoșani. Sunt încrezător că în ciuda tuturor greutăților care ne încearcă acum, vom reuși să păstrăm un echilibru și vom găsi măsuri prin care să readucem tinerii în prim plan, susținându-i să-și împlinească visele aici, în țară, a declarat noul subsecretar de stat.
La rândul său, președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, susține că Radu Lebădă s-a remarcat ca „vocea tinerilor liberali din Botoșani la nivel național și printre cei mai activi membrii ai organizației”. „Mă bucură și îmi dă încredere în tineri această numire. La cei 34 de ani ai săi, Radu a reușit să ne motiveze pe toți, arătându-ne că un tânăr poate avea idei și inițiative bune, pe care dacă le susții cu multă muncă, le poți transforma în realitate”, a spus Șoptică.
Radu Lebădă este absolvent al ASE București și are un master în Administrație Publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative București. Până a fi numit subsecretar de stat, acesta a activat în domeniul asigurărilor.
În Cabinetul Orban mai activează și doi secretari de stat botoșăneni. Este vorba de Gheorghe Sorescu, la Ministerul Afacerilor Interne, și Viorel Grigoraș, la Transporturi. În cabinetele lor au fost cooptați alți cinci liberali sau simpatizanți botoșăneni. Este vorba de Radu Doruleț și Dănuț Chira la cabinetul lui Sorescu și de Zoltan Barna, Daniela Aramă și Magda Roman la cel al fostului senator USL, Viorel Grigoraș.
Un alt botoșănean, Eduardt Cozminschi, secretarul general al organizației municipale PNL Botoșani a fost numit șef la Protecția Consumatorilor.
Deja ai votat!