Strigăt de ajutor pentru o bunică din Rădăuţi Prut

0

În unele localităţi rurale sunt mulţi bătrâni care trăiesc în condiţii greu de imaginat. Măcinaţi de boli şi singurătate, dar şi de sărăcie, aceştia au nevoie de sprijinul semenilor. Dar în primul rând de implicarea funcţionarilor statului care sunt plătiţi să facă asistenţă socială. Din păcate, multe cazuri sunt făcute cunoscute prin implicarea reprezentanţilor unor asociaţii umanitare, sau a unor vecini care nu rămân indiferenţi la suferinţa celor de lângă ei.

„Astăzi (ieri – n.r.) am ajuns în Comuna Rădăuți Prut, satul Rediu, pentru a încerca să îi dăm o mână de ajutor unei bătrâne de 77 de ani, paralizată la pat. Ea supraviețuiește cu un ajutor social de 129 de lei. De luna trecută a rămas cu doar 109 lei, pe motiv că are 20 de ari de grădină. Bunica, Agripina Hagiu, nu are copii, iar în urmă cu trei ani a rămas văduvă. După un an ea a rămas imobilizată la pat. Rămânând singură pe lume, bătrâna a zăcut o perioadă într-o casă care aproape se dărâma, până când unei vecine i s-a făcut milă de ea, a luat-o, a spălat-o, după care s-a hotărât să îi dea o cameră din căsuţa ei și să o îngrijească.

Uimirea mea a fost când am aflat că vecina este operată de o lună de zile și ea, împreună cu soțul, persoane în vârstă, nu au niciun venit, ci doar câteva animale pe lângă casă. Cei doi soţi au dus-o pe bunica Agripina şi pe la spitale, fără să aibă vreo obligaţie faţă de ea”, a declarat Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani.

El a ajuns în Rădăuţi Prut la rugămintea unei persoane care i-a semnalat cazul. „I-am întrebat de ce au nevoie pentru a o îngriji în continuare pe bunica Agripina. Nu au cerut nimic altceva, decât pampers mărimea L, deoarece din ajutorul social al bunicii, de doar 109 lei, nu mai reușesc să îi cumpere. Le-ar prinde bine şi niște alimente. Vă rog să mă ajutaţi să aduc un pic de alinare bunicii, dar şi celor doi oameni cu suflet mare care o îngrijesc”, a mai spus Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să se implice în acest caz pot dona aici: https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic; RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), Codul Swift BTRLRO22, cu specificația Agripina.

+4 -0
se încarcă...