Amenzi de zeci de mii de lei date de Garda de Mediu pentru incendierea miriștilor (video)

0
261307654996364

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au dat amenzi de zeci de mii de lei celor care au incendiat miriști și le-au lăsat nesupravegheate.

În ultima săptămână s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de incendii cauzate de arderea nesupravegheată a miriştilor și a vegetației uscate, motiv pentru care comisarii de mediu au aplicat trei amenzi: una la o persoană fizică, în cuantum de 6.000 lei și două sancțiuni de 25.000 lei, respectiv 40.000 de lei pentru doi operatori economici care au ales să-și salubrizeze amplasamentele de vegetație uscată, respectiv stuf, prin incendiere. „Totodată au fost stabilite unităților administrativ teritoriale, pe raza cărora s-au constat incendieri de vegetație uscată, o serie de măsuri care să limiteze acest fenomen. Cerem sprijinul unităților administrativ teritoriale şi al tuturor cetăţenilor de a lua toate măsurile care se impun pentru a preîntâmpina producerea unor noi incendii de mirişti şi vegetaţie uscată, care pot avea efecte devastatoare asupra mediului”, se arată într-o comunciare a Gărzii de Mediu Botoșani.

Legislaţia în domeniul protecţiei mediului interzice arderea miriştilor, a stufului, a tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de către persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Din acest motiv, comisarii de mediu fac un apel către cetăţeni să nu dea foc miriștilor, deşeurilor menajere sau vegetaţiei uscate, să nu aprindă materiale combustibile pe domeniul public sau pe terenurile pe care le au în proprietate şi să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când au loc amplificări frecvente ale vitezei vântului.

Deja ai votat!
se încarcă...