Se caută conducere nouă pentru Spitalul Județean

0

Șeful prefecților, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), liberalul botoșănean Gheorghe Sorescu, a fost în perioada sărbătorilor pascale acasă și a băgat în ședință conducerea județului.

Cu această ocazie, prefectul Dan Nechifor a ridicat problema managementului Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, unde peste o sută de cadre medicale s-au infectat cu Covid-19. „Ne confruntăm cu o situație deosebită la nivelul Spitalului Județean, în sensul că peste 120 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Este un semnal mare de alarmă asupra capacității de a gestiona această situație, de aceea, am adus și la cunoștința domnului secretar de stat necesitatea instituirii unui management capabil să creeze un circuit de lucru care să împiedice răspândirea Covid-19”, a spus prefectul județului.

Acesta va continua demersurile pentru punerea pe o direcție clară în ceea ce privește gestionarea situației de la criză de la nivelul unității spitalicești, în calcul, potrivit unor surse apropiate discuțiilor, fiind luate două variante: numirea lui Radu Malancea ca manager general sau a unei conduceri militare așa cum s-a întâmplat și în alte spitale afectate de pandemia de Covid-19.

Spitalul Judeţean s-a infectat chiar de la primul pacient cu Covid-19, o tânără în vârstă de 27 de ani, din Cândeşti, care, până la confirmarea cu noul virus, a fost plimbată pe mai multe secţii, infectând mai multe cadre medicale. De aici, boala s-a extins și s-a ajuns în situația ca secțiile de diabet, oncologie, chirurgie, oftalmologie, medicală 1, urologie, cardiologie și ORL să fie închise, iar după dezinfecție acestea să trateze doar bolnavi sau suspecți de Covid-19, spitalul întreg devenind unul pentru această afecțiune.

Deja ai votat!
se încarcă...