sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTFirma fondată de juristul DSP Botoșani face dezinfecția orașului

Firma fondată de juristul DSP Botoșani face dezinfecția orașului

Reprezentanţii DSP Botoşani par într-un film cu totul separat faţă de botoşănenii care luptă împotriva covid19. Un ultim exemplu este cel întâlnit în cazul dezinfecţiei din Botoşani.

Deşi toată presa anunţa, în urmă cu câteva zile, că de dezinfecţia pentru coronavirus se ocupă o firmă din Bihor, realitatea pare a fi cu totul alta.

Înainte de Paști, botoșănenii care stau la bloc au fost întâmpinați de afișe prin care erau anunțați că două companii vor face dezinfecție în scările lor. Prima dintre firme, Umar SRL, le-a sărit în ochi oamenilor din nord-est. Și asta pentru că “știm că în spatele ei se află Constantin Lușneac, nimeni altul decât consilierul juridic al DSP Botoșani și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Mavromati, principalul din județ”, spun sursele Monitorul de Botoșani.

La o simplă verificare pe www.termene.ro, reiese că SC Umar SRL, care operează și un serviciu de ambulanță privată în prezent, a fost chiar fondată de Constantin Lușneac pe 24 octombrie 2002. Acesta a ieșit din firmă în 2009, lăsând-o, în acte, pe mâna Nicoletei-Violeta Lușneac. Deși Lușneac nu își mai trece de ani buni numele soției în declarația de avere, o declarație aflată pe site-ul ANI din 2008 confirmă că Nicoleta-Violeta Lușneac este chiar soția sa. Mai mult, chiar dacă oricum în declarațiile de avere nu scrie numele soției, Lușneac nici măcar nu scrie de unde își câștigă venitul nici el, nici soția.

Monitorul de Botoşani l-a contactat pe juristul DSP Botoşani solicitându-i un punct de vedere. Acesta a negat că ar mai avea vreo legătură cu firma, dar a precizat că tot el a desemnat administratori. „Din punctul meu de vedere, eu nu mai am treabă cu firma aia de ani de zile. DE ani de zile nu mai am treabă. Ce treabă am eu? Nici soţia. Nu ea este administratorul. Noi avem alţi oameni care se ocupă de firmă. Noi de ani de zile nu ne mai ocupăm de firma aia. Numele ei doar apare acolo, dar în rest se poate demonstra prin toate documentele că noi nu avem nicio treabă cu firma. Soţia apare în acte, dar noi nu suntem. Este un alt administrator. Eu nici nu ştiu prea multe lucruri, că nu mai am treabă la firmă”, a spus Constantin Luşneac.

Potrivit Libertatea, nu e prima oară când Umar SRL face afaceri cu statul. Compania cu sediul în Cândești, localitatea natală a juristului, are, conform aceluiași site termene.ro, care folosește date din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și Registrul Comerțului, 46 de vânzări directe către stat. Majoritatea sunt cu spitale, instituții medicale și școli din județul Botoșani. Instituțiile medicale sunt: Spitalul Municipal Dorohoi Unitatea de Asistență Medico-Socială Mihăileni Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga Unitatea de Asistență Medico-Socială Dr. Elena Popovici din Flămânzi.

Întrebat de ce firma apare cu 0 salariați, care apare într-un registru al firmelor din județ cu emailul “c_lusneac”, exact inițiala lui Constantin Lușneac, juristul DSP, care a negat că ar avea orice legătură cu aceasta a încheiat: „Cum să aibă zero salariaţi? Verificaţi în Revisal. Are nu ştiu câţi salariaţi. Are şi administrator”.

Mai mult, potrivit unor informaţii, a doua firmă implicată în procesul de dezinfecţie al Botoşaniului ar aparţine unui viceprimar din judeţ.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...