Primăria Botoşani, partener în proiectul EUvsVirus.org

0

Primăria Botoşani este unul dintre partenerii proiectului EUvsVirus.org, cel mai mare hackathon pan-european, ce are ca scop găsirea de soluții tehnice şi practice pentru combaterea pandemiei Covid-19. „Dacă sunteți dezvoltatori software, designeri, persoane creative, persoane ce rezolvă probleme, antreprenori digitali, startup-uri inovative europene, vă invit să vă înscrieți: https://euvsvirus.org.

Primăria Municipiului Botoșani este unul dintre numeroșii parteneri ai acestui proiect (https://euvsvirus.org/partners/#public), iar consilierul meu pe IT&C, Eduard Mititelu, a fost selectat pentru a fi parte din echipa de experți ce vor fi mentori. Aceștia vor sprijini echipele participante cu sfaturi tehnice și cu prezentarea problemelor pe care autoritățile publice locale le întâmpină în lupta contra pandemiei Covid-19”, a anunţat primarul Cătălin Flutur.

Această competiţie este organizată de către Comisia Europeană.

„EUvsVirus este o competiție pan-europeană organizată în perioada 24 – 26 aprilie, în care participanții vor găsi soluții tehnice pentru combaterea pandemiei Covid19. Printre provocările din această competiţie sunt: soluții tehnice de producție rapidă și eficientă de materiale medicale, de exemplu măști, ventilatoare realizate parțial cu imprimante 3D, soluții de comunicare eficientă, de exemplu, detecția fake news cu ajutorul inteligenței artificiale, soluții IT pentru gestionare logistică a resurselor comunității, soluții IT pentru stabilizarea economiei și multe altele. Invit toți pasionații de tehnologie, care au competențe în acest domeniu, să se înscrie și să găsim împreună soluții pentru a ne sprijini comunitatea europeană”, a declarat Eduard Mititelu.

+3 -0
se încarcă...