Incendiu într-o mănăstire provocat de un botoșănean

0
Manastirea Ramet a fost afectata de un incendiu si vara trecuta
Manastirea Ramet a fost afectata de un incendiu si vara trecuta

Un bărbat din judeţul Botoşani este cercetat pentru distrugere din culpă, după ce a fost la un pas să incendieze Mănăstirea Râmeț, din județul Alba, chiar înainte de Paște.

Angajat ca voluntar la mănăstire, botoșăneanul a curăţat pe 16 aprilie a.c. livada cu pomi fructiferi şi plantaţia de viţă de vie, situată în imediata apropiere a depozitului de lemne al mănăstirii, după care a dat foc la uscături. Lăsat nesupravegheat, focul s-a extins cu repeziciune și a cuprins două anexe, în care erau depozitate lemne, provocând pagube de aproape 200.000 de lei.

Cazul a intrat atunci în atenția poliţiştilor Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, iar în cursul zilei de miercuri botoșăneanul, în vârstă de 58 de ani, a fost pus sub urmărire penală pentru distrugere din culpă.

Mănăstirea Râmeț a mai fost afectată de un incendiu în iulie 2019. Atunci, din cauza unui scurtcircuit produs în instalația electrică, acoperișul lăcașului de cult a fost cuprins de flăcări și distrus aproape în totalitate, focul fiind stins tot cu ajutorul pompierilor militari.

 

Deja ai votat!
se încarcă...