Medic confirmat cu coronavirus în timp ce era de gardă

0

Unele situaţii în care sunt puşi medicii botoşăneni de către factorii de decizie din sistemul sanitar sunt absolut uimitoare, în condiţiile actualei pandemii.

Cadre medicale ţinute acasă fără a fi testate, în timp ce altele sunt ţinute la muncă până în ultimul moment, chiar dacă prezintă simptome, toate într-un amalgam de decizii în care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) dă vina pe infecţionişti, infecţioniştii pe epidemiologi, iar personalul medical al Spitalului Judeţean pică în faţa Covid19 de la o zi la alta.

O situaţie de acest fel a avut loc la finele săptămânii trecute. Un medic specialist de boli interne, de altfel unul dintre cei mai cunoscuţi din spital, se afla în gardă într-una din seri. Acesta fusese testat după ce, pe secţia pe care lucrează au fost mai multe cadre medicale depistate pozitiv, dar şi pacienţi decedaţi, fie pe secţia, fie ulterior internării pe secţie. La un moment dat, spre seară, aceasta a primit un apel telefonic de la reprezentanţii DSP care au informat-o, sec, că este depistată pozitiv cu noul coronavirus.

Ca atare, medicul şi-a informat imediat superiorii şi un coleg care să vină să îi ţină locul în gardă, aceasta prezentându-se la secţia de Boli Infecţioase pentru evaluarea de specialitate.

Situaţia nu este singulară, la fel păţind şi un medic infecţionist, care a fost anunţat de DSP că este pozitiv tot în timp ce era de gardă.

În mod paradoxal, mulţi alţi asistenţi aşteaptă acasă sau la hotel zile la rând o decizie a conducerii spitalului sau a DSP pentru a putea începe munca.

Aceştia au fost îndemnaţi să stea acasă chiar din momentul în care au avut orice simptom şi au fost testaţi, unii chiar şi după o săptămână.

Deja ai votat!