Polițiștii și jandarmii s-au mai potolit cu amenzile


♦ Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu a pus plan polițiștilor și jandarmilor la amenzi
♦ De miercuri, numărul și valoarea amenzilor date pentru încălcarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare a scăzut, deși orașul a început să fie mai aglomerat

0

„Nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a se face, cum să spun, plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local, am solicitat conducerii instituţiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne să corecteze astfel de situaţii, iar atunci când se dă o amendă sau se ia decizia de constituire a unui dosar penal să se facă cu motive extrem de solide şi extrem de serioase”, declarat premierul Ludovic Orban.

Semnalul a fost perceput imediat de către polițiștii și jandarmii botoșăneni, care de miercuri au început să dea mai puține amenzi decât în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Astfel, în ultimele 24 de ore, jandarmii au dat doar trei amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, și trei amenzi însumând 500 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Control comun poliștiști-jandarmi în Dorohoi

Polițiștii au verificat 586 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse in contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația, valoarea acestora depășind 120.000 de lei.

De asemenea, au fost organizate două acțiuni punctuale în Botoșani și în Dorohoi, ocazie cu care au fost legitimate peste 300 de persoane si verificate 208 autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 amenzi în valoare totala de peste 17.000 de lei.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231/508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+8 -1
se încarcă...